Eternica, het Eeuwige Rijk
Eternica, ook wel bekend als het Eeuwige Rijk, is een land doordrongen van politieke steekspelen tussen de vele stadstaten, kerken, hanzen en gildes die het land rijk is. Allerhande obscure organisaties werken achter de schermen teneinde hun, vaak verborgen, doelen te bewerkstelligen. Eternica is een land bevolkt met de meest uiteenlopende rassen: gaande van Mensen, Elfen, Orken en Dwergen tot Duisterelfen, elk met hun eigen wereldvisie en doelstellingen.
 
Overdag wordt er in de hoofdsteden van de stadstaten druk onderhandeld tussen edellieden en hoogwaardigheidsbekleders, terwijl ’s nachts spionnen en moordenaars de straten afschuimen om de verborgen agenda’s van hun opdrachtgevers uit te voeren. Machtige tovenaars zoeken naar de geheime wetten van de Magie, de Bezwering en de Necromantie, de drie hoge kunsten die Eternica zo rijk en machtig hebben gemaakt. Priesters, prelaten en apostels van de Zeven kerken reizen doorheen gans Eternica op zoek naar oude relieken of op diplomatieke missie ter meerdere glorie van de Zeven Eternicaanse goden. Soldaten, huurlingen en de gevreesde nacht-legioenen bewaken de grenzen die steeds opnieuw belaagd worden door de vele vijanden van het Rijk, zoals het machtige Keizerrijk van de Draak. In dit land, waar iedereen ambities heeft, kunnen machtige leiders ten val gebracht worden door een handvol ondernemende avonturiers, en kan een arme mijnwerker plots uitgroeien tot een triomferende generaal.
 
Zoals je ziet, meer dan stof genoeg om een vindingrijke avonturier vele jaren geboeid te houden.
Dit is de tumultueuze wereld waarin jij terechtkomt en waarin je zelf zal moeten vechten om te overleven, zij het met de pen of het zwaard. Welke rol heeft de toekomst voor jou in petto? Manipulator, toeschouwer of gemanipuleerde? Alles is mogelijk, in Eternica!
 
Wie? Wat? Hoe?
Project Eternica was het eerste kindje van VZW Eternica, en zag het levenslicht in 1990. Op dat moment was het de enige Nederlandstalige larp in België. Ondertussen is Eternica die kinderschoentjes wel ontgroeid.
 
Life 21 was de apotheose van een cyclus van 3 x 7 lives die de strijd tussen de zeven goden symboliseerde. Vanaf life 22 waait er een nieuwe wind door het project, onder de vorm van een nieuw team. Bijna allen oudgediende spelers, die hun personage aan de haak hangen om de wereld van het Eeuwige Rijk verder te laten leven.
 
Een wereld waar je zelf de held bent!
Treed binnen in deze wereld met je zelf gemaakte personage.
Het spelreglement biedt een massa aan vaardigheden die je als avonturier in Eternica leren kan.
Wordt een krijger met legendarische krijgskunsten, beoefen één van de Tovers en klim op tot grootmeester van je Hanze, wijdt je leven als priester of paladijn aan één van de zeven kerken of bestudeer één van de vele bloeiende (en boeiende) wetenschappen die de stadsstaten rijk zijn. Verrijk jezelf met de verkoop van handelswaar of als gezel in één van de vele vermaarde gildes. Peuter het geld van je collega avonturiers letterlijk uit hun zakken als een virtuoze beurzensnijder of maak jezelf gevreesd als lid van het officiële moordenaarsgilde.
 
De mogelijkheden zijn eindeloos en hangen enkel van jouw vindingrijkheid en durf af! Na tien life’s wordt je misschien één van de voornaamste burgers van Eternica, of ben je daarentegen juist uitgegroeid tot de gevreesde en ongrijpbare dief die een heel misdaadnetwerk leidt.
 
Nieuwsgierig? Werp een blik op het spelershandboek en laat je verleiden tot het mooiste avontuur uit je leven.
Joomla templates by a4joomla